nieuws

Ontwikkelaar blaast leven in woningproject Amersfoort

regios

Van Omme & De Groot ontwikkelt in Amersfoort 56 luxe koopwoningen op het voormalige Sinai-terrein aan de Laan 1914. De gemeente gaat akkoord mits de woningen afdoende worden beschermd tegen geluidsoverlast.

Dat blijkt uit berichtgeving in het Algemeen Dagblad. In 2011 ontwikkelde Burgfonds een plan voor 83 luxe herenhuizen op de plek van de Joodse zorginstelling Sinai. Door de aanhoudende woningmarktcrisis zette de ontwikkelaar het plan stop. Van Omme & De Groot nam de grondpositie over van Burgfonds. De Rotterdamse ontwikkelaar komt nu met een minder groot plan van 56 woningen in het bosgebied grenzend aan het Princess Hotel aan de Stichtse Rotonde.

De ontwikkelende bouwer plant er grote twee-onder-een-kapwoningen met een retro-uitstraling. Omdat het terrein al zolang braak ligt, spreekt Amersfoort van een ‘belangrijke en urgente ontwikkeling’ waarvoor de Crisis- en herstelwet geldt. Dit betekent dat er minder beroepsmogelijkheden zijn tegen de wijziging van het bestemmingsplan en een kortere procedure bij een gang naar de Raad van State. De verwachting is dat het nieuwe plan in het voorjaar van 2017 onherroepelijk wordt.

 

Reageer op dit artikel