nieuws

Nieuwe wijk Putten met 225 woningen

regios

Putten hoopt begin 2018 met de bouw van de eerste woningen in uitbreidingswijk Rimpeler te beginnen. In de nieuwe wijk zijn 225 woningen gepland.

Dat blijkt uit het plan van aanpak van het college van burgemeester en wethouder. Het gemeentebestuur heeft op 26 april dit uitgangspunten voor de ontwikkeling van de woningbouwlocatie vastgesteld. Putten heeft behoefte aan een nieuwe locatie voor woningen nu het plan Bijsteren vrijwel is afgerond. In de komende decennia verwacht Putten een toename van de bevolking met 10 procent verwacht. Het aantal huishoudens stijgt met 19 procent.

Het gebied met een oppervlakte van ongeveer 9 hectare ligt globaal tussen de Stationsstraat, de wijk Bijsteren en de Rimpelerweg. De Gelderse gemeente streeft naar een duurzame, groene en veilige wijk waar het prettig wonen is voor gezinnen. De bestaande houtwallen worden gespaard en moeten het gebied direct een groene uitstraling geven. Hiermee wordt ook de verbinding met het landschap behouden.

De nadruk van het woningprogramma ligt op huurwoningen en middeldure woningen met name voor starters en senioren. De gemeente zelf heeft maar beperkte gronden in eigendom. De overige grond is in handen van vier niet nader genoemde marktpartijen. Putten hoopt dat de eerste woningen in 2019 worden opgeleverd. De hele wijk moet uiterlijk in 2021 gereed zijn.

 

 

Reageer op dit artikel