nieuws

Nieuwbouw Van Gelder op foodcluster Ridderkerk

regios

Van Gelder groente & fruit gaat zich vestigen op het agroversfood-cluster Nieuw Reijerwaard op de grens Ridderkerk-Barendrecht. Het bedrijf vestigt er een logistiek complex op een kavel van 3,7 hectare.

Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard heeft de grond uitgegeven aan Van Gelder. De nieuwbouw wordt gerealiseerd aan Krommeweg 10. De bouw zal starten in het voorjaar van 2017. Nieuw Reijerwaard is een uitbereiding van 96 hectare op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk. Het nieuwe bedrijventerrein maakt deel uit van Foodcenter Reijerwaard, naar eigen zeggen het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland.

Van Gelder heeft een landelijke dekking en meer dan 300 medewerkers. Directeur Gerrit van Gelder kijkt uit naar de nieuwbouw: ‘De nieuwbouw op deze locatie biedt een enorme kans voor ons bedrijf. Op de nieuwe locatie kunnen we de logistiek optimaliseren, inspelen op de vele ontwikkelingen in onze sector en weer verder groeien.’

Lennart van der Linden, voorzitter Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, is verheugd over deze eerste gronduitgifte: ‘Van Gelder groente & fruit is een vooraanstaand bedrijf binnen de agrologistieke sector en past heel goed op Nieuw Reijerwaard. Ik verwacht dat de vestiging van Van Gelder zeker een aanzuigende werking gaat hebben op andere bedrijven in deze sector.’ JLL heeft de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard begeleid bij de gronduitgifte op Nieuw Reijerwaard.

Reageer op dit artikel