nieuws

Maarsen contracteert Ierse hotelgroep voor Weena 750

regios

Bouwonderneming De Nieuwe Norm transformeert het voormalige kantoorgebouw Weena 750 naar een multifunctioneel gebouw met 104 hotelappartementen, winkels, horeca en kantoren. Het Ierse Prem Group opent er een hotel.

Maarsen contracteert Ierse hotelgroep voor Weena 750

Dat meldt opdrachtgever Maarsen Groep in een persbericht. De aannemingsovereenkomst hiertoe is op 20 mei getekend door beide partijen. Maarsen Groep is eigenaar van Weena 750, dat naast Maarsen-kantoor First Rotterdam staat. Medio 2017 zal het Ierse Prem Group op de eerste tien verdiepingen 104 premier suites openen. Het is de eerste vestiging van Premier Suites in Nederland en een nieuw concept voor Rotterdam. Voor de internationale allure van het Rotterdam Central District vormt het volgens Maarsen Groep ook een waardevolle toevoeging.

Op de begane grond komt een lobby, waarin de receptie en een coffee lounge voor zowel bewoners als kantoorgebruikers zijn gecombineerd. Voor de gasten van Premier Suites is daarnaast een fitnessruimte voorzien. CBRE Hotels heeft Maarsen Groep begeleid bij de operator-selectie. Op de tiende tot en met de zestiende verdieping blijft de kantoorfunctie behouden. Deze verdiepingen worden hoogwaardig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor verhuur in units van minimaal 300 m2 vvo.

De installaties voor het hele gebouw worden vervangen zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en het energieverbruik sterk wordt verminderd. In de plint van het gebouw zijn verschillende zelfstandige retail- en horecaunits gepland. Hiertoe wordt de gevel van de begane grond en eerste verdieping in zijn geheel vervangen door een transparante façade, vormgegeven in stijl van de aangrenzende nieuwbouw First Rotterdam, mede-ontworpen door Branimir Medic van Architekten Cie.

Reageer op dit artikel