nieuws

Luxe penthouses in Verwelius-kantoor op Dam

regios

Het voormalige hoofdkantoor van Bouwmaatschappij Verwelius op de Dam in Amsterdam wordt getransformeerd naar vijfsterren-penthouses van 1,1 miljoen tot mogelijk 25 miljoen euro. De oplevering is eind 2017.

Dat laat Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate weten. Het gaat om het in 1991 in opdracht van Verwelius gebouwde kantoor aan Dam 3-5-7. Het kantoor van 5.500 m2 staat pal naast de Bijenkorf en tegenover het Paleis op de Dam. Eigenaar is Verwelius Vastgoed VII. Het pand stond de afgelopen jaren grotendeels leeg. Een deel was verhuurd aan Madame Tussauds (kantoor), in de plint is een restaurant gevestigd.

Verwelius gaat het pand naar ontwerp van Kees Dam zelf transformeren naar veertien appartementen met een oppervlakte van 118 tot 1.230 m2, vertelt De Ruiter. ‘Het pand wordt gestript tot het betonskelet. De huidige strenge kantoorgevel maakt plaats voor een charmante gevel. Het restaurant zal blijven.’ Vraagprijzen voor dit project Dam3 zijn vanaf 1,1 miljoen euro. Dat is inclusief een servicepakket met valet parking, conciërge, catering, privébutler, wasserij en beveiliging.  Deze ‘vijfsterren residentieservice’ wordt verzorgd door het naast gelegen vijfsterrenhotel Krasnapolsky. 

De prijs van het grootste penthouse kan volgens De Ruiter oplopen tot 25 miljoen euro. Dit penthouse wordt als extra verdieping op het gebouw geplaatst en krijgt een terras van 185 m2. De verkoop begint volgende week. De (ver)bouwstart is in het derde of vierde kwartaal. ‘Verwelius begint met een voorverkoop van 50 procent. Het project wordt ook in Londen en New York te koop aangeboden. We verwachten dat 30 tot 40 procent uit internationale kopers zal bestaan’. aldus De Ruiter. Bouwmaatschappij Verwelius van multimiljonair Bert Verwelius is een bouwbedrijf, ontwikkelaar en belegger, gevestigd in Huizen.

Een verkoopprijs van 25 miljoen zou een record zijn voor Amsterdam. Eerder dit jaar werd in project Pontsteiger in Amsterdam een penthouse van 1.440 m2 voor naar verluidt 16 miljoen werd verkocht. De Ruiter denkt dat ook genoeg Amsterdammers in de markt zijn voor het luxeproject op de Dam. ‘In 2015 werden in de stad 315 woningen boven het miljoen verkocht. Dat is zelfs een veelvoud van de verkoopaantallen vóór de crisis.’ Binnen twee weken komt Christie’s met een nieuw Amsterdams luxewoningproject. ‘We gaan de architectuur van het beroemde Flatiron-gebouw in Manhattan naar Amsterdam brengen. Het toppenthouse krijgt zelfs een rooftop pool, ook ongekend voor Nederland.’

 

 

Reageer op dit artikel