nieuws

Koning opent ‘grootste e-commerce complex ter wereld’

regios

Koning Willem-Alexander heeft op 23 september het nieuwe distributiecentrum van webwinkel Wehkamp in Zwolle geopend. Het logistiek complex van 53.000 m2 kostte 100 miljoen euro.

Volgens Wehkamp betreft dit het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. Het complex heeft het hoogste aantal picklocaties ter wereld. De webwinkel zegt dat het centrum over ruim 4,7 miljoen ‘locaties’ beschikt waarvandaan evenveel producten automatisch opgehaald kunnen worden. Deze bevinden zich in stellages van 26 verdiepingen hoog en 140 meter lang.

Zo’n 200 werknemers zijn nog nodig voor de laatste afhandeling. Een product wordt binnen dertig minuten na bestelling verzendklaar gemaakt. Dankzij deze methode is Wehkamp nu net als Bol.com en Coolblue in staat de gekochte producten op de dag van bestelling te bezorgen. In tegenstelling tot de andere twee spelers biedt Wehkamp deze service gratis aan.

Wehkamp is met meer dan 7 miljoen zendingen per jaar een van de grootste webwinkels van Nederland. Het nieuwe distributiecentrum vervangt het huidige in Dedemsvaart, dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. 

 

Reageer op dit artikel