nieuws

Ikea uiterlijk 2019 in Leiderdorp en Zaanstad

regios

Ikea zal binnen drie jaar een vestiging in Leiderdorp realiseren. Het beloofde woonwarenhuis in Zaanstad wordt uiterlijk in 2019 geopend.

Ikea uiterlijk 2019 in Leiderdorp en Zaanstad

Dat zegt wethouder Kees Wassenaar van Leiderdorp na gesprekken met het Zweedse meubelconcern, schrijft het Leidsch Dagblad. Al tien jaar soebatten Leiderdorp, Ikea en omwonenden over de komst van een woonwarenhuis in Leiderdorp. Ikea wil op een terrein langs de A4 een pand van 14.000 m2 vvo met 850 parkeerplaatsen realiseren. In 2014 werd de toen aangekondigde bouwstart uitgesteld, omdat het nieuwe winkelconcept van Ikea niet voldeed aan het bestemmingsplan dat de gemeente Leiderdorp eerder vaststelde.

De benodigde nieuwe vergunning en bezwaren daartegen zorgden opnieuw voor twee jaar vertraging. Nu er geen bestuurlijke bezwaren meer zijn, is het wachten op het groene licht van Ikea. In gesprekken met wethouder Wassenaar heeft Ikea bevestigd dat de vestiging in Leiderdorp er daadwerkelijk komt. Een datum kan Ikea niet geven, maar de bouw begint volgens het Zweedse concern eerder dan in Zaanstad. Ook daar is de bouw jaren vertraagd, maar heeft Ikea het jaar 2019 genoemd als uiterste openingsdatum.

Reageer op dit artikel