nieuws

Hoogste punt nieuwbouw Rabobank Eindhoven

regios

Boele & van Eesteren en Stam+de Koning hebben het hoogste punt bereikt van het nieuwe kantoor van Rabobank aan de Fellenoord in Eindhoven. De nieuwbouw is een project van OVG Real Estate.

Het nieuwe duurzame kantoor van 25.000 m2 naar ontwerp van UN studio is 40 meter hoog en daarmee lager dan het voormalige kantoor. Naar verwachting zal de Rabobank in de tweede helft van 2017 het nieuwe kantoor betrekken. Het kantoor is toegerust op het nieuwe werken.Het krijgt een breed aanbod aan faciliteiten, variërend van concentratieplekken tot ontmoetingsplekken en van ruimtes voor vergaderingen tot ruimtes voor presentaties, workshops en ontwikkeling. Er zijn 1.500 werkplekken voorzien voor 2.000 medewerkers met 544 parkeerplaatsen.

De bouw van het kantoor van Rabobank als onderdeel van de herontwikkeling van deze locatie aan Fellenoord sluit aan op de stedelijke visie van Eindhoven. In goed overleg met de gemeente willen OVG en Rabobank de verbinding tussen Woensel-Zuid en het centraal station en centrum van Eindhoven aantrekkelijker en toegankelijker maken.

In opdracht van OVG Real Estate wordt de bouw uitgevoerd door VolkerWessels-bedrijven Boele & van Eesteren en Stam + de Koning. De installatiewerkzaamheden zijn in handen van VolkerWessels-onderneming Homij Technische Installaties en Bosman Bedrijven. In 2015 heeft OVG bekendgemaakt dat W.P. Carey het gebouw in belegging zal nemen.

Reageer op dit artikel