nieuws

Heembouw start bouw 25.000 m2 productielocatie Dronten

regios

Heembouw realiseert in Dronten een nieuwbouwcomplex van 25.000 m2 Fresh-Care Convenience. De eerste paal van de hightech-productielocatie is op 29 april geslagen. De oplevering is 1 juni 2017.

Heembouw realiseert deze nieuwe locatie, naar een ontwerp van Habeon Architecten, op bedrijventerrein de Poort van Dronten. Boag advies en management treedt op als adviseur en directievoerder. Fresh-Care Convenience, onderdeel van Staay Food Group, is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en natuurlijke ingrediënten tot kant-en-klare eenheden. De nieuwe convenience fabriek met high-care- en low-care-ruimten, van in totaal bijna 25.000 m2 wordt gerealiseerd om de toenemende orderstroom uit met name Duitsland het hoofd te bieden.

Het nieuwe complex omvat een gekoelde hal waarin de verse groenten worden gesneden en verpakt. Ook komt er een ruimte voor city farming: een geconditioneerde ruimte waar sla op water met voedingsstoffen, onder speciale led-verlichting volautomatisch wordt opgekweekt. Daarvoor wordt 9.000 m2 aan led-lampen gemonteerd in meerdere lagen. Fresh-Care Convenience werkt hierin samen met onderwijsinstituut Aeresgroep Dronten. Staay Food Group, sinds 1946 wereldwijd actief, heeft 600 medewerkers in Nederland en 3.000 medewerkers wereldwijd.

Reageer op dit artikel