nieuws

Forse woningopgave Utrechtse Heuvelrug

regios

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een woningbehoefte van bijna 2.900 tot 2040. De komende vier jaar zijn 500 nieuwe woningen nodig.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeente en woningcorporaties Heuvelrug Wonen, Rhenam en Woningbouw Vereniging Maarn. In dit gemeentelijke woonbehoefteonderzoek wordt gesteld dat tot 2040 2.833 nieuwe woningen nodig zijn. De komende vier jaar bedraagt de woningopgave 500, waaronder 175 woningen sociale huurwoningen.

In het onderzoek wordt vooral een tekort gesignaleerd aan geschikte woningen voor middeninkomens. Het tekort ontstaat doordat woningcorporaties van het Rijk geen marktwoningen meer mogen realiseren. Als marktpartijen het echter laten afweten, mogen corporaties volgens de nieuwe Woonwet wel in dat gat springen. Utrechtse Heuvelrug is een gemeente van zeven woonkernen met bijna 49.000 inwoners. Grootste woonkernen zijn Driebergen-Rijsenburg, Doorn en Leersum. 

Reageer op dit artikel