nieuws

Den Haag steekt 3 miljoen in fraaier Kerkplein

regios

Den Haag gaat het Kerkplein in de Haagse binnenstad herontwikkelen en beter koppelen aan het aanpalende winkelgebied. Het stadsbestuur investeert 3 miljoen euro in het project.

De herinrichting heeft als doel om winkelend publiek vanuit het winkelgebied van de binnenstad door te laten lopen naar het Hofkwartier. Het Kerkplein moet volgens Den Haag mooier, groener en een verblijfsgebied worden. Ook komt er ruimte voor markten en kleine evenementen. De bestrating wordt weer comfortabel om te fietsen en te wandelen. Aan het ontwerp is een intensief participatietraject vooraf gegaan waarbij de input van de bewoners en ondernemers in het ontwerp verwerkt zijn.

Ook komt de waterpomp terug en wordt een boom bij het oude stadhuis verplaatst en wordt aan de zijde van de Torenstraat een nieuwe boom geplant. Bovendien komt er een nadere detaillering van de hoogteverschillen van de band van de stoep, de exacte materiaalkeuze van de bestrating en de versiering met schelpen die voor het gebruik in de bestrating wel stroef moeten zijn. De kosten van de herinrichting komen uit op ongeveer 3 miljoen euro.

Wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad en Buitenruimte): ‘Het plein is nu te stenig en leeft onvoldoende. Dit gebied is zó bijzonder; het is een van de oudste en monumentale pleinen van Den Haag. Dit wil ik terug laten komen in het nieuwe ontwerp. Met meer groen en een betere verbinding tussen binnenstad en het eveneens historische Hofkwartier. Gezien de huidige staat van de bestrating is het mijn uitdrukkelijke wens om zo spoedig mogelijk met deze herinrichting aan de slag te gaan.’

Reageer op dit artikel