nieuws

Blauwhoed ontwikkelt megacampus Zuidoost

regios

Blauwhoed gaat in Amstel III in Amsterdam Zuidoost een campusgebied ontwikkelen met 1.500 huurappartementen en andere verblijfsfuncties. Als investeerder is Greystar betrokken bij het project.

Het betreft de sloop van het leegstaande kantorengebouw Holendrecht Centre van 27.000 m2 en herontwikkeling van deze locatie en naaste omgeving naar een multifunctioneel woon- en werkgebied gericht op young professionals, studenten en jongeren. Holendrecht Centre staat sinds het vertrek van ABN Amro in 2007 leeg. Blauwhoed, Greystar en de gemeente Amsterdam tekenden onlangs de ontwikkelovereenkomst voor het project, dat tot stand gekomen is in samenwerking met LSI. Fakton heeft opgetreden als dealarranger.

Het project van Blauwhoed en Greystar zal functioneel en stedenbouwkundig aansluiten bij het NS- en metrostation Holendrecht, het AMC, de naastgelegen kantoren en het studentencomplex Bluegray. Bluegray is gerealiseerd in een voormalig kantoor. Hiermee wordt het health cluster in dit gebied verder versterkt. Onder meer studenten en werknemers van het AMC zijn de doelgroepen voor de te ontwikkelen woningen en voorzieningen. De openbare ruimte in het gebied krijgt een hoogwaardige verblijfsfunctie en zal een natuurlijke ontsluiting vormen van en naar het station.

Als stedenbouwkundige en architect is OeverZaaijer betrokken bij het project en als landschapsarchitect Karres & Brands. Het project is van grote waarde voor Amstel III. Het kantoren- en bedrijventerrein verandert de komende jaren van een monofunctioneel werkgebied in een moderne stadswijk. Stap voor stap wordt het gebied tussen ArenA en AMC omgevormd tot een levendig gebied met wonen, horeca, voorzieningen en sportfaciliteiten.

Wethouder Eric van den Burg van de gemeente Amsterdam: ‘Er komen dagelijks zo’n 26.000 werknemers naar het werkgebied in Zuidoost, dat daarmee het derde grootste is van Amsterdam. Amstel III is een economisch sterk gebied, dat de komende jaren verandert in een moderne stadswijk. Er komt steeds meer ruimte voor datgene waar de stad behoefte aan heeft, namelijk woningen, horeca en andere voorzieningen.’

Phillip Smits, algemeen directeur Blauwhoed: ‘Dit project heeft alles in zich om de toon te zetten voor de ontwikkeling van het nieuwe Amstel III. Een leegstaand en verouderd kantorencomplex maakt plaats voor een levendige verblijfplek waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt door verschillende doelgroepen. De appartementen realiseren we compleet afgewerkt en Smart, met innovatieve elementen die ze helemaal van deze tijd zullen maken. Het wordt een prachtig voorbeeld van binnenstedelijke herontwikkeling.’

Greystar is als toekomstige eigenaar nauw betrokken bij de planvorming en benadrukt de kwaliteit van de plek, door de nabijheid van het Arenagebied, AMC en onderwijsvoorzieningen en tegelijkertijd de uitstekende bereikbaarheid via openbaar vervoer en auto. Door zijn langetermijnvisie zegt Greystar in staat te zijn de transformatie van deze kantorenlocatie naar aantrekkelijke woonwijk in gang te zetten.

Reageer op dit artikel