nieuws

Amsterdam: 1.800 asielzoekers in lege gebouwen

regios

De Bijlmerbajes in Amsterdam zal vanaf augustus 1,5 jaar dienst doen als asielzoekerscentrum. Er is plek voor 1.000 asielzoekers. In Nieuw-West in het oude Alo-gebouw komen 800 asielzoekers.

Dat schrijft Amsterdam in een persbericht. De gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) realiseren twee asielzoekerscentra. Eén centrum komt aan de Wenckebachweg in de voormalig Penitiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel (Bijlmerbajes) in stadsdeel Oost met 1.000 plekken voor 1,5 jaar. Eind 2017 begint op de locatie van de Bijlmerbajes de bouw van een wijk met minimaal 1.000 woningen. Het andere centrum komt aan de Willinklaan in het voormalig Alo-gebouw in stadsdeel Nieuw-West met 800 plekken voor tien jaar.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers gaat zich de komende maanden richten op een herinrichting van de voormalige gevangenis. De tralies en een deel van de muur worden verwijderd. De Willinklaan krijgt bebouwing op twee sportvelden. Hierin komen, naast woonruimten, ook kook- en wasruimten. In het gebouw van de voormalige Alo worden bij de opvang behorende kantoren van het COA ondergebracht. De verwachting is dat vanaf augustus de eerste mensen hun intrek in de Wenckebachweg en vanaf het tweede kwartaal van 2017 in de Willinklaan nemen. 

 

Reageer op dit artikel