nieuws

Amedia opent eerste hotel op Schiphol-Rijk

regios

De Oostenrijkse hotelketen Amedia-Hotelgroep opent op 12 mei zijn eerste hotel in Nederland. Het gaat om Best Western Plus Amedia Airport op Schiphol-Rijk, eigendom van Nationaal Grondbezit.

Het hotel is gerealiseerd in een kantoor aan Boeingavenue 333 dat ruim zeven jaar leeg stond. Het herbestemde kantoor van ruim 6.500 m2 omvat 139 kamers met 278 bedden. Met de ombouw en herinrichting van het eerste Best Western Plus Amedia-hotel is een investering van zo’n 10 miljoen euro gemoeid. AHC International Consulting ontwierp het concept en de inrichting van het nieuwe hotel bij Schiphol, waarvan de uitvoering in handen lag van Lemmens Afbouw.

Volgens Amedia-topman Chistée smaakt het eerste hotel van Amedia op de Nederlandse markt naar meer. ‘Dankzij de samenwerking met de Nederlandse Van Herk Groep was dit mogelijk. We hebben ook plannen voor de rest van Nederland. Wij zien vooral veel mogelijkheden en kansen in Eindhoven, Den Haag en Rotterdam. Verdere groei hangt echter af van de lokale omstandigheden.’

Amedia heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de ombouw en revitalisering van oude gebouwen in kwalitatief hoogstaande hotels. ‘Ook in Wenen en Berlijn hebben wij met succes bestaande kantoren omgebouwd tot hotels’, aldus Chistée. Amedia heeft nu negentien hotels in Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Nederland. 

Reageer op dit artikel