nieuws

AM wint tender woningproject Hoofddorp

regios

De gemeente Haarlemmermeer heeft AM na een tenderprocedure geselecteerd om TegenPleinen in de Zuidrand van Hoofddorp te ontwikkelen. Het beoogde programma bestaat uit ruim honderd woningen, waarvan 30 procent in de sociale huur.

AM heeft voor de locatie samen met Soeters Van Eldonk architecten en Loos van Vliet (stedenbouw) een planvisie gemaakt waarbij traditionele hoven, overeenkomstig de cultuurhistorie in de Haarlemmermeer, de basis vormen voor de verkaveling en het architectonisch ontwerp. Deze visie wordt vertaald naar een onderscheidend woon- en verblijfsgebied. AM is geselecteerd op basis van de economisch meest voordelige inschrijving met de beste prijs-/kwaliteitverhouding.

Tegenpleinen is onderdeel van het project Zuidrand in Hoofddorp en ligt tussen de Bennebroekerweg en de Nieuwe Bennebroekerweg, met een directe aansluiting op snelweg A4. Zuidrand voorziet in woningontwikkeling en realisatie van commerciële en maatschappelijke voorzieningen aan de zuidkant van Hoofddorp.

Na de gewonnen aanbesteding gaat AM in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer de locatie ten oosten van het Haarlemmermeerlyceum, tussen de Molenaarslaan en Yweg, realiseren. De nieuwe naam voor deze locatie is ZuiderHoeven. In de Zuidrand zijn naast het Haarlemmermeerlyceum ook het sportcomplex Koning Willem Alexander, Uno de Deugd en het appartementencomplex AquaAradius al opgeleverd. 

Reageer op dit artikel