nieuws

AM levert woningproject Zuidas op

regios

AM heeft appartementengebouw Rivers met 75 vrijesector huurappartementen aan de Gaasterlandstraat/Eemlandstraat in Amsterdam Zuid opgeleverd.

De woningen van Rivers zijn een ontwikkeling van AM en worden door Bouwinvest in belegging genomen, namens het Bouwinvest Residential Fund. Verhuurder en beheerder is Actys Wonen uit Amsterdam. Alle bewoners hebben inmiddels hun sleutel ontvangen.

‘Starten met een vrijwel volledige bezetting bevestigt dat het product goed aansluit op de wensen van de huurders’ aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest, eigenaar van het gebouw. ‘Met dit project heeft Bouwinvest een verdere stap gezet in de richting van de ontwikkeling van Zuidas naar een van de grootste woningbouwlocaties in Amsterdam.’

Ronald Huikeshoven, directeur AM Noordwest: ‘Met de ontwikkeling van dit eerste woongebouw op de Kop Zuidas door AM wordt het wonen op Zuidas verder versterkt. Door toevoeging van woningen op de Kop Zuidas kunnen kopers en huurders kiezen uit verschillende woongebieden maar allen met de kwaliteit en de voorzieningen die horen bij de Zuidas.’

Het nieuwbouwproject heeft 75 appartementen die variëren in oppervlakte van 60 tot 112 m2. Ze hebben een luxe keuken, dito badkamer en een buitenruimte in de vorm van een tuin, balkon of terras. De huurprijs varieert van 1.125 euro tot 1.600 euro per maand, exclusief servicekosten. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Studioninedots. De bouw was in handen van BAM Woningbouw Noordwest.

Reageer op dit artikel