nieuws

AM en ASR leveren woningen Enka Ede op

regios

AM en ASR Vastgoedprojecten hebben op Enka in Ede 35 eengezinswoningen opgeleverd aan Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij.

Het gaat om huurwoningen het deelplan F1-2 Carré. Begin juni 2015 tekenden Wonen op Enka C.V. (AM en nu ASR Vastgoedprojecten) de turnkey-koopovereenkomst hiervoor. De start bouw was in juli 2015. De eengezinswoningen hebben een oppervlakte variërend van 115 tot 120 m2. De woningen zijn ontworpen door Mulleners + Mulleners.

De bouw was in handen van Dura Vermeer Bouw Midden West BV. Bovemij verhuurt de woningen in de vrije sector. De eerste huurders hebben inmiddels al intrek genomen in hun nieuwe woning. Het Carré is het hart van de wijk Op Enka, waar diverse rijksmonumenten worden getransformeerd naar nieuwe functies. Een deel van de woningen van Bovemij maakt deel uit van de omzoming van het Carré, waar ooit de oude fabriek stond.

Enka in Ede is een moderne tuinwijk in ontwikkeling met een mix van wonen, werken en recreëren. Het gebied, aan de rand van het centrum, gelegen direct aan de Veluwe, heeft een zichtbaar rijke historie met prachtige monumentale panden die in het plan een nieuwe invulling krijgen. Het totale plan bestaat uit 1.300 woningen en tal van overige voorzieningen. Ruim 400 woningen zijn opgeleverd of in aanbouw. 

Reageer op dit artikel