nieuws

Alibaba opent Benelux-kantoor in Amsterdam

regios

Alibaba Groep opent op een nog onbekende locatie een kantoor in Amsterdam. Voormalig Blokker-bestuursvoorzitter Roland Palmer zal leiding geven aan dit Benelux-kantoor van het Chinese webwinkelplatform.

Dat maakte de grootste webwinkelplatform ter wereld bekend. Palmer vertrok vorig jaar bij Blokker wegens ‘verschil van inzicht’. Het is nog niet bekend waar in Amsterdam het kantoor wordt gevestigd en hoeveel medewerkers Alibaba benoemt. Nederlandse retailers hoeven voorlopig niet te vrezen voor concurrentie. Alibaba wil geen Chinese producten op de Nederlandse en Belgische markt verkopen maar juist Nederlandse en Belgische producten naar China exporteren. In maart bleek Alibaba in Weert op zoek te zijn naar een geschikte locatie voor een groot Europees distributiecentrum.

De vraag van de Chinese middenklasse van zo’n 400 miljoen consumenten naar Benelux-producten is volgens Alibaba enorm. Met dit Amsterdamse kantoor heeft Alibaba zijn Europese expansie afgerond. Eerder opende het concern uit Hangzhou al kantoren in Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Alibaba Groep, dat een beurswaarde van zo’n 200 miljard dollar heeft, haalde vorig jaar een nettowinst van 11 miljard dollar. Via Alibaba is in 2015 voor bijna 500 miljard aan producten besteld. 

Reageer op dit artikel