nieuws

Woningbouw in plaats van Chinatown Zaandam

regios

Op het voormalige terrein van voetbalclub VVZ in Zaandam is de bouw van 388 woningen gepland. De bouw moet medio 2017 van start gaan.

Dat melden lokale media. Tot voor kort zou het terrein nog worden getransformeerd tot Chinatown met onder andere een handelscentrum en hotel. De Chinese investeerder die in 2014 een overeenkomst had getekend voor exploitatie van het voormalige VVZ-terrein, haakte uiteindelijk echter af.

De Ontwikkeladviseur uit Westzaan en ontwikkelaar Timpaan zijn met gemeente Zaanstad in vergevorderd gesprek over de ontwikkeling van 388 woningen. Ze hebben 316 appartementen en 72 eengezinswoningen gepland, waarvan 30 procent sociaal (koop), 45 procent middelduur (huur en koop) en 25 procent duur (koop). Als alles volgens schema verloopt kan er in de tweede helft van 2017 begonnen worden met de bouw.

Reageer op dit artikel