nieuws

Winkelcentrum Gelderlandplein officieel geopend

regios

Op 8 april 2016 is het winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam Buitenveldert geopend door burgemeester Eberhard van der Laan.

Winkelcentrum Gelderlandplein officieel geopend

De burgemeester van Amsterdam krijgt 4.000 uitnodigingen per jaar. Waarom kwam hij juist de opening van het Gelderlandplein verrichten, wilde presentator Umberto Tan weten. Het kabinet van de burgemeester, dat een grote stem heeft in het al dan niet ingaan op uitnodigingen, had bezoek gekregen van de architect. Hij had blijkbaar overtuigende argumenten. ‘Dan sta je hier.’ De burgemeester kon niet nalaten te melden dat het stadsdeel Zuid 2,5 miljoen euro heeft gestoken in de buitenruimte. Hij kent mensen uit stadsdeel Centrum die naar het Gelderlandplein gaan om te winkelen. Dat heeft vast te maken met het feit dat de directeur van de Kroonenberg Groep ook wel bekend staat als Lesley ‘gratis parkeren’ Bamberger, aldus Van der Laan. De Kroonenberg Groep is eigenaar van het winkelcentrum, Bamberger is directeur van de Kroonenberg Groep.

Architect Frederick Vermeersch van het bureau Rijnboutt vertelde dat hij had gehoord van bezoekers dat de verbouwing ‘geruisloos’ leek te zijn uitgevoerd. ‘Dat vergt een goede planning.’ Bamberger had de opdracht gegeven te zorgen voor kwaliteit en een ‘grote stap’ te maken, vertelde Bamberger. Na het officiële gedeelte zegt Bamberger erg trots te zijn op het winkelcentrum Gelderlandplein. Leegstand lijkt er niet te zijn, maar is er wel. ‘Die is vermomd.’ De Kroonenberg Groep is selectief in het toelaten van huurders.

De Kroonenberg Groep kocht het complex in 2007. Verkoper was het Philips Pensioenfonds. Sindsdien vonden er meerdere verbouwingen plaats. De afgelopen jaren heeft het winkelcentrum een metamorfose ondergaan. Tal van nieuwe huurders werden geworven, waaronder Bever, Costes, Marqt, Nespresso, Mango en Sissy Boy. Ook de horeca kreeg uitbreiding. Er is een hotel gekomen, Element, dat de eerste Nederlandse vestiging is van deze formule van Starwood Hotels en Resorts. De muziek die in het centrum te horen is, wordt geselecteerd door pianist Michiel Borstlap. Bamberger heeft een aantal kunstwerken aangekocht die variëren op thema’s als dynamiek, humor en innovatie. Door een uitbreiding van 7.000 m2  is de totale oppervlakte nu 27.200 m2. Verder kwamen er 200 parkeerplaatsen bij.

Reageer op dit artikel