nieuws

Wereldhave opent verticale tuin

regios

In winkelcentrum Eggert in Purmerend heeft eigenaar Wereldhave op 22 april zijn eerste verticale tuin geopend. Met een oppervlakte van ruim 100 m2 is dit een van de grootste verticale tuinen van Nederland die in een interieur is verwerkt.

Wereldhave opent verticale tuin

De wand bestaat uit 2.600 planten die volautomatisch water en voedingsstoffen via een speciaal irrigatiesysteem krijgen. Het toepassen van verticaal groen past in het streven van Wereldhave om zijn winkelcentra te verduurzamen. Zo streeft Wereldhave naar 100 procent Breeam-score very good gecertificeerde winkelcentra en een energiereductie van 30 procent in 2020. Bovendien wil hij zichtbaar duurzame technieken aanbrengen, zoals groene daken, zonnepanelen en groene wanden. In winkelcentrum Roselaar in Roosendaal zijn recentelijk zonnepanelen aangebracht en zeven andere centra staan nog op de planning.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel