nieuws

Vorm wint hoogbouwtender Overhoeks

regios

De gemeente Amsterdam heeft ontwikkelaar Vorm geselecteerd voor de ontwikkeling van een 75 meter hoge woontoren met voorzieningen in Overhoeks.

De selectie vond plaats op basis van minimumeisen en twee gunningscriteria: een bod op het optierecht en een op te geven energieprestatiecoëfficiënt (epc). Vorm Ontwikkeling was de beste van de vijf inschrijvers, aldus Amsterdam. Het programma bestaat voor ruim twee derde uit wonen, waarvan een deel studentenhuisvesting. Daarnaast is er ruimte voor niet-woonfuncties zoals kantoren, bedrijven, voorzieningen en ondergronds parkeren. De oplevering van het bouwproject met onder meer studentenwoningen staat gepland voor 2020.

Coby van Berkum, voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Noord, zegt hierover: ‘De vraag naar woningen is groot in Amsterdam. Ik ben blij dat de geselecteerde ontwikkelaar hier ook studentenhuisvesting gaat realiseren. Zo biedt Overhoeks straks ook ruimte aan voor een divers publiek.’ Eind vorig jaar schreef de gemeente de tender uit voor de ontwikkeling, financiering en realisatie van deze hoogbouwkavel in Overhoeks. 

Reageer op dit artikel