nieuws

Vorm realiseert 11.000 m2 onderwijsvastgoed Tilburg

regios

Tilburg University en ontwikkelende bouwer Vorm uit Papendrecht hebben een contract ondertekend voor de bouw van een 11.000 m2 groot onderwijs- en zelfstudiecentrum.

Dat meldt de Tilburgse universiteit op de eigen website. Het gaat om een design & build-contract. Het nieuwe onderwijsgebouw komt op de campus van Tilburg University, op de plaats waar de laagbouw van het Prismagebouw stond. Naar verwachting start de bouw eind 2016 en vindt de oplevering eind 2017 plaats.

Het gebouw van ruim 11.000 m2 bvo krijgt twee grote collegezalen voor ieder 250 studenten, een verdiept auditorium voor 800 studenten, zeventien reguliere collegeruimten en diverse zelfstudieruimten. Bij een maximale bezetting zijn er ruim 2.500 studenten gelijktijdig aanwezig in het complex. Het centrum krijgt het Breeam Excellent duurzaamheidslabel. Vorm won de tender op 9 maart. Het onderwijs-  en zelfstudiecentrum is de eerste fase van een aantal nieuwe ontwikkelingen op de campus.

Reageer op dit artikel