nieuws

Voormalig Haussmann-directeur krijgt vergoeding

regios

De eigenaren van Haussmann/Ivy Group moeten voormalig Haussmann-directeur Frans van der Kraan een achterstallige managementvergoeding van ruim 20.000 euro betalen.

Dat heeft de Amsterdamse voorzieningenrechter besloten in een kort geding dat door Van der Kraan was aangespannen, schrijft Het Financieele Dagblad. Van der Kraan krijgt 20.166,67 plus btw en rente voor zijn werkzaamheden bij Haussmann in de periode januari tot en met maart 2016. Van der Kraan blijkt in februari op staande voet te zijn ontslagen. De voormalige Oger-directeur was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuw luxe warenhuisconcept.

Dat ‘vijfsterrenwarenhuis’ zou eind 2016 moeten komen in een nieuwbouwcomplex van 7.000 m2 aan het Rokin, naast de 6.000 m2 flagship store van Marks & Spencer. Ontwikkelaar en eigenaar van beide gebouwen is Ivy Group. Ivy Group-eigenaren Lodewijk Bianchi en Martin Smit zijn ook eigenaar van Haussmann. Naar verluidt was de oprichting van Haussmann een noodgreep van Ivy Group, omdat de ontwikkelende belegger geen gebruiker voor het nieuwbouwproject wist te contracteren.

Volgens de advocaat van Haussmann heeft Van der Kraan echter een totale wanprestatie geleverd. Zo zou hij in oktober nog hebben gesteld dat 150 luxemerken een samenwerking met het warenhuis hadden toegezegd, maar twee maanden later bleek daar niets van. Ook zou hij rekeningen niet hebben betaald en de administratie niet op orde hebben. Van der Kraan verwijt Ivy Group dat de bouw van het pand was vertraagd en er een gebrek aan geld was. Ivy Group zou met Hudson’s Bay Capital praten over koop en/of huur van het Rokin-project. 

Reageer op dit artikel