nieuws

Verzet tegen woontorens Haags Bezuidenhout

regios

De gemeente Den Haag wil ‘in principe’ meewerken aan de transformatie en uitbreiding van het voormalige TNO-kantoor in Den Haag Bezuidenhout naar vier woontorens. Omwonenden zijn fel tegen.

Dat blijkt uit berichtgeving in het Algemeen Dagblad. Vastgoedmarkt schreef in november 2015 dat Beryllus Gamma het TNO-kantoor had gekocht van Internos Global Investors. Beryllus Gamma, een fonds van Reshape Properties en Atlas Invest, wil het kantoor aan Juliana van Stolberglaan 148 transformeren naar 130 tot 150 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Deze koop- en huurappartementen moeten komen in vier gebouwen, die volgens omwonenden echter twee keer hoger worden dan het oude TNO-kantoor.

In een brief aan omwonden heeft ontwikkelaar Reshape Properties in principe medewerking wil verlenen. Als het stadsbestuur het licht daadwerkelijk op groen zet, hoopt de ontwikkelaar begin 2017 met de transformatie en nieuwbouw te beginnen. Het ligt voor de hand dat de ontwikkelaar de plannen aan de wensen van de omwonenden zal moeten aanpassen, voordat Den Haag de bouwvergunning verleent.

Reageer op dit artikel