nieuws

Unibail investeert 20 miljoen in extra parkeerplaatsen Leidsenhage

regios

Unibail-Rodamco gaat bijna 1.300 extra gratis ondergrondse parkeerplaatsen toevoegen aan het uit te breiden winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. Het betreft een extra investering van 20 miljoen euro op een totaal van voorheen 200 miljoen euro.

Dat meldt de Frans-Nederlandse winkelcentrumbelegger. Het gaat wel om een voornemen, benadrukt Unibail. ‘De realisatie van de tweelaagse ondergrondse garage is nog onder voorbehoud. Het vertrouwen in een positieve uitkomst is echter aanwezig’, aldus projectleider Teun Koek. De garage is gepland onder de locatie van het huidige kantorencomplex dat momenteel wordt gesloopt. Deze ongeveer 30.000 m2 kantoorruimte maakt plaats voor 30.000 m2 winkel-, horeca- en leisureruimte.

De plannen zullen volgens het genoteerde vastgoedfonds ‘voor een enorme kwaliteitsverbetering in de uitstraling van het nieuwe, overdekte winkelcentrum zorgen’. Enkele eerder geplande meerlaagse bovengrondse parkeergarages kunnen daardoor vervallen. Unibail is bereid deze extra investering te doen na uitvoerig overleg met de omwonenden. De gemeente is blij met dit besluit. ‘Unibail-Rodamco laat met deze keuze zien dat ze staat voor kwaliteit en oog heeft voor de belangen van omwonenden’, aldus wethouder Nadine Stemerdink.

Leidsenhage streeft een hoog serviceniveau van vier sterren na, waar de 4.000 gratis parkeerplaatsen onderdeel van zijn. De geplande parkeergarage met 1.300 plaatsen zal worden voorzien van vrije plek-navigatie, extra grote familieparkeerplekken en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook komt er een carwash met luchtpompen voor auto- en motorbanden. Bijkomend voordeel van ondergronds parkeren is dat bezoekers altijd regenvrij de winkels, bioscoop en horeca kunnen bereiken.

Unibail-Rodamco zegt in te zetten op nog meer kwaliteitsverbeteringen. Zo vindt overleg plaats met de andere eigenaren van Leidsenhage om de uitstraling van de nieuw te bouwen delen en het bestaande winkelcentrum beter op elkaar te laten aansluiten. Die verbetering komt onder andere tot uitdrukking in de plafonds. Eerder in de plannen was sprake van gebruik van de bestaande glaskappen als plafonds, maar nu worden de plafonds op dezelfde wijze uitgevoerd als in de nieuw te bouwen delen. 

Reageer op dit artikel