nieuws

Trebbe ontwikkelt 465 aardbevingsbestendige appartementen

regios

De bouw van de tweede fase De Trefkoel Groningen is officieel gestart. Trebbe ontwikkelt hierin 465 aardbevingsbestendige appartementen voor studenten en jongeren met gemeenschappelijke voorzieningen.

De handeling werd verricht door de gemeente Groningen, woningcorporatie Nijestee en ontwikkelaar Trebbe. De Trefkoel, naar ontwerp van architect Kenk, maakt deel uit van de herstructurering van het centrumgebied van de wijk Paddepoel, een uitbreidingswijk uit de jaren 50-60. De eerste fase, een woongebouw met 73 huur- en zorgwoningen, is door Trebbe in 2014 opgeleverd. De tweede fase omvat een woontoren met vijftien etages en een flat van vijf verdiepingen met in totaal 465 appartementen.

Pieter Bregman, directeur-bestuurder bij Nijestee. ‘We vinden het belangrijk dat er meer sociale huurwoningen worden gebouwd, de wachttijd in Groningen moet omlaag. We beginnen nu met de bouw van nieuwe woningen voor studenten en starters. Daarnaast maken we onze woningen duurzaam, waardoor de energiekosten voor de bewoner omlaag gaan.’

Dat beaamt Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: Energiezuinig en daarmee betaalbaar doordat de woningen volledig zijn voorbereid op gebruik van aardwarmte. De Trefkoel wordt als één van de eerste nieuwbouwprojecten in Nederland, volledig aarbevingsbestendig uitgevoerd. ‘Daarmee is ook de veiligheid gewaarborgd.’

Reageer op dit artikel