nieuws

Toch haalbaarheidsonderzoek naar outlet Zoetermeer

regios

De gemeente Zoetermeer laat een haalbaarheidsonderzoek doen naar de komst van de Holland Outlet Mall in het stadscentrum van Zoetermeer. De gemeenteraad stemde voor het raadsvoorstel.

Provast en de eigenaren van het Woonhart hebben het initiatief genomen om te onderzoeken of het Woonhart kan worden getransformeerd naar een factory outlet center. De plannen zijn afgelopen weken aan de raadsleden gepresenteerd. In eerste instantie vonden de raadsleden het onderzoek van 340.000 euro te duur. Maar in een aangepast raadsvoorstel heeft het college de totale kosten naar beneden weten te brengen en ook een bijdrage van de initiatiefnemers gekregen.

De raad stemde uiteindelijk in met een onafhankelijk onderzoek naar de haalbaarheid van een outlet center bij het Woonhart voor 250.000 euro. De impuls die de komst van een outletcenter kan geven aan de Zoetermeerse economie wordt als belangrijke reden genoemd om in te stemmen met het onderzoek.

Er komen vijf onderzoeken naar de gevolgen van de mogelijke komst van de Holland Outlet Mall. Zo wordt er onder andere een brede effectenanalyse uitgevoerd, een dynamisch verkeersonderzoek en een onderzoek naar de stedenbouwkundige uitgangspunten. De uitkomsten van het onderzoek zullen in oktober, voorzien van een advies, worden teruggekoppeld aan de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel