nieuws

Tender grote koopappartementen in Amstelkwartier

regios

Amsterdam zoekt een marktpartij voor Blok 4G in het Amstelkwartier. Op de locatie moeten koopappartementen komen met een gemiddelde oppervlakte van 100 m2.

Dat blijkt uit een melding van Amsterdam op tenderned.nl. De selectieprocedure voor het appartementencomplex is op 15 april begonnen en sluit op 10 juni. Het gebouw moet een oppervlakte krijgen van 5.400 m2 bvo. Dat is inclusief bergingen maar exclusief parkeren.  De gemeente zoekt een partij die het geplande programma van wonen, voorzieningen en parkeren kan ontwikkelen, financieren en exploiteren. Amstelkwartier is onderdeel van het woonwerkgebied Overamstel.  Uiteindelijk komen in Amstelkwartier 3.000 woningen.

Met een gemiddelde oppervlakte van 100 m2 bvo in de tender wil Amsterdam zorgen voor een zo breed mogelijk woningaanbod in Amstelkwartier. Het is een segment dat nu nog niet veel voorkomt in Amstelkwartier. De belangrijkste criteria voor deze selectieprocedure zijn de hoogte van de EPC-score en het bod op het optierecht. Op 24 juni 2016  wordt bekendgemaakt met welke partij Amsterdam een optieovereenkomst tekent. Daarna heeft deze partij veertien maanden de tijd om het  plan uit te werken en uiteindelijk de erfpachtaanbieding te tekenen. 

Reageer op dit artikel