nieuws

TD-gebouw Eindhoven naar Foolen & Reijs

regios

Het Technische Dienst-gebouw (15.000 m2) in Eindhoven gaat naar projectontwikkelaar Foolen & Reijs Vastgoed. Het was eigendom van de gemeente.

TD-gebouw Eindhoven naar Foolen & Reijs

Het pand werd gegund na een tender die drie jaar duurde waarbij vijftien partijen plannen indienden. 

Volgens het ontwerp van architect Diederendirrix wordt het gebouw, gelegen in het Anne Frankplantsoen in het centrum van de stad, getransformeerd naar een modern woongebouw met diverse faciliteiten. Foolen & Reijs gaat de komende tijd met de gemeente in overleg over het voorgenomen programma. Doel is om in september 2016 te starten met het strippen van het bestaande gebouw; de wederopbouw start eind 2016 en duurt een jaar. Het programma gaat uit van circa 200 woningen (zowel koop als huur), waarbij een nieuwe (vierde) vleugel aan het gebouw nog onderwerp van gesprek met de gemeente is. In het ontwerp van Diederendirrix krijgt het gebouw een geheel nieuwe gevel met glooiende balkons.

Met de aankoop van het TD-gebouw bedraagt de totale ontwikkelingsportefeuille van Foolen & Reijs/City Pads 225.000 m2; goed voor 3.300 woningen verdeeld over Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. 

 

Reageer op dit artikel