nieuws

Start bouw winkelcentrum Apeldoorn

regios

Op 7 april 2016 wordt het startsein gegeven voor de bouw van winkelcentrum Anklaar te Apeldoorn. De ontwikkeling van winkelcentrum Anklaar is in handen van BPD. BPD werkt hierbij samen met gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion.

Winkelcentrum Anklaar wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. Het winkelcentrum wordt het centrale ontmoetingspunt met ongeveer 14.000 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Boven de winkels worden zestig appartementen gebouwd. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen waar de bezoekers de eerste twee uur gratis kunnen parkeren. Het gehele bouwplan is naar verwachting eind 2018 gereed.

Anklaar komt op de plek waar ruim veertig jaar het voormalige winkelcentrum heeft gestaan. Veel van de winkels uit het ‘oude’ Anklaar zullen terugkomen in het nieuwe winkelcentrum. 

 

Reageer op dit artikel