nieuws

Servatius schikt met ex-bestuurder

regios

Woningcorporatie Servatius en oud-directeur Leks Verzijlbergh hebben een schikking getroffen. Daardoor komt de zaak niet meer voor de rechter, melden Limburgse kranten.

De oud-directeur werd verantwoordelijk gehouden voor het mislukken van de campus Maastricht, waardoor Servatius voor 67 miljoen het schip inging. Op de campus zouden studentenwoningen gebouwd moeten worden. Een verzoek daartoe deed de Universiteit Maastricht al in 1999. Als architect werd de Spanjaard Santiago Calatrava ingehuurd. In 2009 werd de stekker uit het project getrokken vanwege almaar stijgende kosten.

Al in 2013 had de rechter Verzijlbergh aansprakelijk gesteld voor een bedrag van ten minste 10 miljoen euro wegens onbehoorlijk bestuur. Hij had namelijk de bouw laten beginnen zonder te voldoen aan voorwaarden van de minister en de raad van toezicht. 

Reageer op dit artikel