nieuws

Provincie ‘positief’ over outlet Asssen

regios

Gedeputeerde Staten van Drenthe (GS) staan positief tegenover de bouw van een factory outlet center bij het TT-circuit in Assen, maar geven nog geen groen licht.

Dat hebben GS op 19 april bekendgemaakt, schrijft het Dagblad van het Noorden. De gemeenteraad van Assen had eerder al groen licht gegeven voor de bouw van het outletcentrum. Tegelijkertijd erkennen de gedeputeerden dat het winkelhart van Assen negatieve consequenties van het koopjesdorp zullen ondervinden. Om die reden wil GS het projectbesluit nog niet met een positief advies naar Provinciale Staten sturen. Daartoe is nader provincieoverleg nodig, dat op 18 mei gepland staat.

Het outletcentrum is een plan van Revascom. In de eerste fase wil de ontwikkelende belegger 16.000 m2 realiseren met zestig tot tachtig merkenwinkels. De bouw vergt een investering van 40 miljoen euro en gaat 300 mensen werk bieden. In een mogelijke tweede fase kan daar maximaal nog eens 7.500 m2 bijkomen. Eerder ving Revascom bot bij een outletplan in Zuidbroek na een nee van de provincie Groningen. Vorige week keurde Oldambt nog een plan voor een factory outlet center van VastGoud in Winschoten af.

Reageer op dit artikel