nieuws

Pon en Under Armour in Citroënpanden Amsterdam

regios

Pon en de Amerikaanse kledingfabrikant Under Armour gaan zich vestigen in de gebouwen waar voorheen Citroën was gevestigd, naast het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Dat is bekendgemaakt op een persconferentie van Bouwinvest op 11 april 2016 waarop de ontwikkelplannen werden toegelicht van wat bekend staat als de Citroëngebouwen. Hier waren tot eind 2014 een garage, showroom en kantoren van Citroën gevestigd. Pon (auto-import, fietsen) gaan zijn holdingkantoor vestigen in het gebouw links van het stadion. Dit gebouw wordt omgedoopt in The Olympic 1931, naar het bouwjaar. Pon overweegt het horecagedeelte – de bedrijfskantine – op de begane grond openbaar te maken. De ontwikkeling is in handen van IQNN Vastgoed en Vink Bouw.

Het Europese hoofdkantoor van het kledingmerk Under Armour gaat ruim één etage huren in het andere pand, dat The Olympic 1962 gaat heten. Under Armour is nu een paar meter verder gevestigd in het Olympisch Stadion. Op de begane grond van The Olympic 1962 komt horeca. Er zijn al gesprekken gaande met geïnteresseerde partijen. Deze zomer wordt begonnen met de verbouwing. 

Vermogensbeheerder Bouwinvest drukt zijn stempel op dit gebied. Eerder waren er plannen het Olympisch Stadion te slopen en er woningen te bouwen. Na protesten bleef het stadion behouden. Ter compensatie mocht eigenaar Bouwinvest 400 appartementen laten bouwen naast het stadion en zorgde hij voor ontwikkeling van het stadion, waar nu op de begane grond bedrijven zijn gevestigd. Op het Stadionplein bouwt aannemer De Nijs uit Warmenhuizen in opdracht van Bouwinvest appartementen voor de verhuur. 

 

Reageer op dit artikel