nieuws

Oplevering parkeergarage woontorens Wilhelminapier

regios

J.P. van Eesteren legt de laatste hand aan de ondergrondse, openbare parkeergarage onder de woontorens Boston & Seattle op de Wilhelminapier in Rotterdam. De woontorens worden medio 2017 opgeleverd.

De TBI-onderneming levert de parkeergarage met 200 plaatsen op in opdracht van VOF Pier III, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. De parkeergarage aan de Otto Reuchlinweg opent voor het publiek, terwijl het totale project met appartementen, commerciële voorzieningen en privé parkeerplaatsen nog in aanbouw is. Eind april wordt de parkeergarage door Holland Immo Group en Q-Park opengesteld voor bezoekers van theaters, horecagelegenheden, hotels, kantoren en abonneehouders.

In augustus 2014 startte J.P. van Eesteren met de aanleg van de tweelaagse, ondergrondse parkeergarage. VOF Pier III levert de parkeergarage op aan de nieuwe eigenaar Holland Immo Group en exploitant Q-Park. De bouw van de woontorens Boston & Seattle verloopt volgens planning. J.P. van Eesteren startte onlangs met het opgaande werk aan de zesde verdieping.

Boston & Seattle, naar ontwerp van Frits van Dongen en Patrick Koschuch, bestaat uit twee woontorens van 23 verdiepingen hoog met 220 appartementen en 1.440 m2 voor winkels en horeca op de begane grond. Voor bewoners wordt op de verdiepingen 1 tot en met 4 een privé-parkeervoorziening gerealiseerd. Boven op de vijfde verdieping, tussen de twee torens in, komt een bijeenkomstruimte met dakterras. Het dak hiervan wordt bedekt met sedum, mos en kruiden. Aan de pleinzijdes op de begane grond bevinden zich de markante entrees van de beide woontorens. De bouw van de woontorens is in 2014 gestart. Het project wordt medio 2017 opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel