nieuws

Opening creatieve broedplaats Dordt in omgebouwd kantoor

regios

Villex en stichting Dock Dordrecht openen een nieuw ondernemerscentrum in Dordrecht. Het voormalige kantoorpand aan Kromhout 118 is volledig getransformeerd, waarbij onder andere ateliers, kantoren en studio’s zijn gerealiseerd.

Het creatieve ondernemerscentrum Het Gewest wordt op 21 april officieel worden geopend. Verhuurorganisatie Villex zal in samenwerking met stichting Dock Dordrecht – het netwerk van de creatieve sector in de Drechtsteden – de openingshandeling uitvoeren. Het kantoor – en nu ondernemerscentrum – is eigendom van een groep particuliere beleggers.

Het Gewest is een 1.500 m2 groot bedrijfsverzamelgebouw voor zo’n 42 ondernemers. Naast kantoorruimtes beschikt het gebouw over diverse creatieve ruimten zoals kassen en chalets. Het gebouw is voorzien een koffiecorner, vergaderruimtes, bemande receptie, beveiligde parkeerplaats en wifi.

Het gebouw wordt namens de eigenaren beheerd door Villex. Behalve huismeester is Villex ook verhuurder van het gebouw. Stichting Dock Dordrecht heeft tot doel de positie van de creatieve sector in de Drechtsteden te versterken en de bedrijvigheid van de sector te verbeteren. ‘Het complex biedt de creatieve sector een nieuwe broedplaats en geeft gelegenheid elkaar te ontmoeten en te inspireren’, aldus voorzitter Maarten Wijk.

Reageer op dit artikel