nieuws

Nog eens 99 woningen in Churchillpark Leiden

regios

Na de zomer begint naar verwachting de bouw van 99 woningen in het Churchillpark in Leiden. Het betreft een ontwikkeling van Amvest.

Dat blijkt uit een publicatie in De Architect en uit informatie op churchillpark.nl. In mei 2015 begonnen het woningfonds en TBI-dochter Era Contour al de bouw van het eerste project van 56 woningen in Churchillpark. Het tweede project bestaat uit 77 huurappartementen en 22 huurwoningen. Amvest moet voor dit project nog wel een aannemer contracteren. De nieuwe woonwijk komt op de locatie van de voormalige sportvelden tussen de Boshuizerkade en Churchilllaan, ten zuidwesten van de binnenstad.

De 99 woningen komen in een ensemble van vier blokken, die zijn ontworpen door Hans van der Heijden Architect. Het project bestaat uit een vijf lagen hoog patiogebouw en drie blokken met een hoogbouwaccent aan beide uiteinden, aldus de architect. Er komt een mix van appartementen en tuinwoningen in het laatstgenoemde trio woonblokken. Alle gebouwen krijgen eigen parkeervoorzieningen. De woningen worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 opgeleverd.

Reageer op dit artikel