nieuws

Nieuwe bestemming gemeentekantoor ’s-Gravenzande

regios

Gemeente Westland zoekt een koper en een herontwikkelaar voor het huidige gemeentekantoor van 4.000 m2 in ’s-Gravenzande. Medio 2017 verhuist de gemeente naar een locatie in Naaldwijk.

Dat bericht bbn adviseurs. De gemeente Westland zoekt een partij die het pand aan Van Geeststraat 1 deze locatie aankoopt en met originele ideeën komt voor nieuwe invulling. De locatie ligt in het centrum van ’s-Gravenzande met een prominente positie aan het centrale Marktplein, met veel horeca in de nabijheid. Het is de enige locatie binnen de gemeente Westland met een historie als stad. Daarnaast is het de grootste kern binnen de gemeente Westland.

Onderdeel van het gemeentekantoor is het monumentale raadhuis. Dit is een rijksmonument en heeft voor ‘s-Gravenzande een grote cultuur-historische waarde. In 1980 is aan de achterzijde van het raadhuis een aanbouw gerealiseerd, waarin een raadzaal en kantoren zijn gevestigd. De unieke ligging, en het monumentale raadhuis, maken herontwikkeling van deze locatie een interessante en uitdagende opgave. Geïnteresseerden kunnen zich voor 9 mei melden via verkoopsgravenzande@gemeentewestland.nl

Reageer op dit artikel