nieuws

Nieuw logistiek complex voor Tielbeke in Dalfsen

regios

Hercuton realiseert in opdracht van Tielbeke Logistiek een logistiek centrum van 4.500 m2 met 3.000 m2 laadkuil in Lemelerveld (gemeente Dalfsen).

Het complex wordt turnkey opgeleverd. De nieuwbouw is noodzakelijk om aan de beoogde groei van Tielbeke Logistiek te kunnen voldoen. Het familiebedrijf heeft ruim 400 medewerkers in dienst, beschikt over 250 trucks en 30.000 m2 op- en overslagruimte in Lemelerveld en Zwolle. In het nieuwe complex zijn 52 docks en twee busdocks voorzien. De nieuwbouw wordt deels gerealiseerd tegen het bestaande bedrijfspand in Lemelerveld op het perceel dat Tielbeke momenteel gebruikt als parkeerterrein voor zijn vrachtwagens. Ook de wasstraat en het tankstation bevinden zich op dit perceel.

In fase 1 verplaatst Tielbeke de wasstraat, tankstation en parkeerplaatsen naar een onlangs aangekocht perceel van bijna 12.000 m2 in Lemelerveld. Fase 2 en 3 hebben betrekking op de daadwerkelijke nieuwbouw. In fase 2 start Hercuton met de bouw van het eerste deel van het logistiek centrum, zodat Tielbeke zo snel mogelijk haar activiteiten kan verplaatsen naar haar nieuwbouw. In fase 3 wordt de bestaande bedrijfshal deels verwijderd en aangesloten op de nieuwbouw. 

 

Reageer op dit artikel