nieuws

Hudson’s Bay onderhandelt over Rokin-project Ivy

regios

Hudson’s Bay Capital heeft inderdaad interesse in het nog op te leveren warenhuis van 7.000 m2 aan het Rokin in Amsterdam. Het Canadese warenhuisconcern onderhandelt met ontwikkelaar Ivy Group over vestiging van diens luxe warenhuisformule Saks Fifth Avenue.

Hudson’s Bay onderhandelt over Rokin-project Ivy

Dat bevestigt Lodewijk Bianchi tegen Het Parool. Bianchi is na het vertrek van Frans van der Kraan de nieuwe directeur van Haussmann en ook partner van Ivy Group. Volgens hem spelen er ook nog onderhandelingen met een Aziatische partij. Vastgoedmarkt gaat er vanuit dat dit de Japanse moderetailer Uniqlo betreft.

In februari bleek dat de komst van Haussman naar het Rokin-pand zeer ongewis was. Eind 2015 werd bekend dat Van der Kraan, initiatiefnemer van het nieuwe luxe warenhuisconcept, geen bekende luxemerken aan zich wist te binden. Begin februari vertrok hij al dan niet gedwongen bij Haussmann. Vastgoedmarkt speculeerde op de komst van Hudson’s Bay naar het Rokin-project. Ivy Group wilde destijds net zoals nu geen commentaar geven.

Dat het Canadese bedrijf een vestiging van Saks Fifth Avenue beoogt in Amsterdam, is desalniettemin verrassend. Tijdens de overnamestrijd rond de V&D-panden kondigde bestuursvoorzitter Richard Baker aan vanaf 2017 zestig warenhuizen en winkels van de HBC-formules Galeria Inno en Saks Off Fifth Avenue uit te willen rollen. Saks Off is de outletformule van HBC, waar merkkleding van het luxe warenhuis Saks Fifth Avenue tegen hoge korting wordt verkocht.

Reageer op dit artikel