nieuws

Grote supermarkt op braakliggend terrein Arnhem

regios

ArthurArmstrong ontwikkelt in Arnhem een supermarkt van Hoogvliet op het voormalige garageterrein van Hegeman aan de Utrechtseweg. De supermarkt krijgt een oppervlakte van 1.800 m2.

De ontwikkelaar uit Oosterbeek en de gemeente Arnhem hebben hiertoe een overeenkomst getekend. Eerder is overeenstemming bereikt over het stedenbouwkundig plan. Arnhem moet nog wel de bestemmingsplanprocedure starten. Wethouder Ron König is verheugd over de overeenkomst. ‘Een braakliggend terrein krijgt een mooie bestemming. Er is behoefte aan een levensvatbare supermarkt in dit deel van de stad. En omdat het plan verbreed is zal het ook de wijkeconomie in Lombok een impuls geven.’

Naast de vestiging van de supermarkt krijgt de aanwezige villa de bestemming detailhandel. Er komt ruimte voor horeca, ambachtelijke en dienstverlenende bedrijven en wonen. Verder wordt een koppeling gemaakt tussen het te ontwikkelen terrein en het winkelgebied in de Oranjestraat. Over de komst van de supermarkt was veel te doen. Een eerder plan voor een ondergrondse supermarkt is in 2013 na veel verzet uit de buurt in de gemeenteraad gestrand.

Het nieuwe plan kan wel op steun van omwonenden rekenen. De supermarkt en het parkeren zijn omgedraaid ten opzichte van het oude plan: er wordt een bovengrondse supermarkt met een parkeergarage gerealiseerd in plaats van andersom. De supermarkt van Hoogvliet vervangt bovendien in goed overleg de Spar aan de Oranjestraat, die te klein is en niet kan worden uitbreiden. Het huidige personeel verhuist naar de nieuwe winkel.  

Reageer op dit artikel