nieuws

Gemeente houdt outletcentrum Winschoten tegen

regios

Het gemeentecollege van Oldambt geeft geen toestemming voor de bouw van een factory outlet center in Winschoten. Het outletcentrum is te bedreigend voor bestaande retailers.

Dat meldt RTV Noord op zijn website. Sinds najaar 2014 wordt er over de komst van het outletcentrum gesteggeld. Volgens de laatste plannen zou het koopjesdorp Fort Lucas op de locatie van het Ommelander Ziekenhuis in Winschoten komen. Het college vindt het project op de locatie Gassingel 18 te risicovol.

Niet alleen zou het complex een te grote bedreiging vormen voor de bestaande detailhandel in Winschoten. Bovendien zou de bouw op deze locatie een forse investering van de gemeente vergen op het gebied van infrastructuur, zoals verbreding van toegangswegen en rotondes. Ook zou een enorme parkeerplaats moeten worden aangelegd in het Stadspark. Daardoor zou er voor de sportvelden in het park een alternatieve locatie moeten worden gezocht.

Wat ook in het nadeel van het plan werkte, was het ja van de gemeente Assen voor een outletcentrum. De kans bestond dat de twee winkelcentra elkaar zouden kannibaliseren. De provincie Drenthe kan het geplande outletcentrum in Assen overigens nog tegenhouden. Het plan voor het outletcentrum in Winschoten is van VastGoud. De projectontwikkelaar wilde 60 miljoen euro investeren in een centrum met zeventig tot honderd winkels. 

 

Reageer op dit artikel