nieuws

Financiering Hart van Zuid Rotterdam zekergesteld

regios

Ballast Nedam en Heijmans hebben financiering opgehaald voor de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam. Het project vergt een investering van zo’n 200 miljoen euro.

Financiering Hart van Zuid Rotterdam zekergesteld

Dat laat Heijmans weten in een bericht op zijn website. Hoeveel de partners hebben opgehaald en wie de financiering heeft verstrekt, maakt Heijmans niet bekend. Het consortium Ballast Nedam en Heijmans wordt bij het project ondersteund door 3i Infrastructure. In de publiek private samenwerking met de gemeente Rotterdam werken de partners aan de vernieuwing en versterking van het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy.

Het werk beslaat onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043 met een waarde van ongeveer 200 miljoen euro. De gebiedsontwikkeling moet Hart van Zuid economisch, sociaal en cultureel versterken. Tijdens de meerjarige gebiedsontwikkeling ondergaat Ahoy een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel. De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid.

Aan het nieuwe Plein op Zuid verrijst een kunstenpand met bibliotheek en theater. Daarnaast wordt het winkelcentrum Zuidplein gerenoveerd, uitgebreid en toegankelijker gemaakt door een betere aansluiting op de Gooilandsingel. Het nieuwe 50-meterzwembad Charlois wordt ingepast in het huidige deelgemeentekantoor. Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen; zo wordt het OV-knooppunt van metro en bus vernieuwd.

 

Reageer op dit artikel