nieuws

Bun realiseert 6.000 m2 winkelcentrum Kampen

regios

Bun gaat het 6.000 m2 grote winkelcentrum in het stationskwartier in Kampen realiseren. Het college van B&W heeft deze week ingestemd met de overname van het contract van Delta Lloyd door Bun.

Op 7 april is het overnamecontract getekend door de betrokken partijen. Eind 2015 heeft Delta Lloyd haar winkelportefeuille verkocht. Een nieuwe winkelontwikkeling zoals deze past niet meer in hun investeringsbeleid. Het winkelcentrum zal bestaan uit 6.000 m2 detailhandel, 1.000 m2 semi-maatschappelijke voorzieningen en 45 appartementen. Daarnaast gaat Bun zeventig grondgebonden woningen realiseren.

In het winkelcentrum komt een grote supermarkt, eventueel in combinatie met een aantal dagwinkels. Bij de ontwikkeling wordt er extra aandacht besteed aan de kwaliteit van de openbare ruimte en de open uitstraling van het winkelcentrum. Daarnaast wordt er een ruime parkeergelegenheid gerealiseerd.

Bun gaat direct starten met de planvorming van het winkelcentrum. Naar verwachting begint in het tweede kwartaal van 2017 de bouw van de eerste fase. In deze fase worden 3.500 m2 detailhandel, 500 m2 semi-maatschappelijke voorzieningen en 21 appartementen gerealiseerd. Bun heeft jarenlange ervaring op het gebied van ontwikkeling, exploitatie en beheer van met name winkelvastgoed. De exploitatie van 17 Albert Heijn-supermarkten vormt de basis van de onderneming. 

Reageer op dit artikel