nieuws

Bouwstart Topzeilcentrum Scheveningen

regios

De bouw van het Topzeilcentrum in Scheveningen is op 5 april begonnen. Ook wordt op het naastgelegen terrein Rederij van der Zwan uitgebreid.

Wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) sloeg de eerste paal van het zeilcentrum aan de Hellingweg. Opdrachtgevers zijn Malherbe Groep, medeontwikkelaar van het nabijgelegen Norfolkterrein, en Rederij van der Zwan. Als aannemer van het project is Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep aangesteld. De nieuwbouw komt op de plek waar jarenlang kraakpand De Vloek was gevestigd. In september 2015 leidde de ontruiming door de ME ter plekke nog tot rellen. Topzeilcentrum Scheveningen moet aan Nederlandse talenten en topsporters van het Watersportverbond, waaronder team Delta Lloyd, een trainingsbasis aan zee bieden.

Het zeilcentrum biedt onder meer onderdak aan de zeilers van de Nederlandse kernploeg. Catamaranbouwer Nacra Sailing zal een gedeelte van het benedengebouw als opslag en showroom gebruiken. Het zeilcentrum speelt ook voor de finish van de prestigieuze Volvo Ocean Race in in 2018 die Den Haag heeft binnengehaald. Begin 2017 moet de nieuwbouw zijn opgeleverd.

Maurice Leeser, directeur Watersportverbond: ‘Met dit nieuwe gebouw direct aan de slipway, gaat een lang gekoesterde wens in vervullingen. Deze nieuwbouw past ook heel goed in de ontwikkeling van de Scheveningse haven als zeezeilhaven. Met alle benodigde moderne training faciliteiten onder één dak, veel ruimte en direct aan het water, kunnen we onze talenten en topzeilers optimaal laten trainen en voorbereiden op Tokyo 2020.’

Reageer op dit artikel