nieuws

Bouwstart Motel One en Hilton Garden

regios

BlueSpace Development meldt de bouwstart van twee hotels en zes woningen aan de Valkenburgstraat in Amsterdam.

BlueSpace Development is een samenwerking van ontwikkelaars De Ruimte Projectontwikkeling en Blauwhoed. Nadat de sloop en sanering van het terrein aan de Valkenburgerstraat was afgerond, is de ontwikkelcombinatie begonnen met de bouw. De bouw is in handen van Bouwbedrijf De Nijs en Zonen.

Het betreft de herontwikkeling van Hotel Falcon Plaza. Het oude hotel en de parkeergarage zijn gesloopt en er is uitvoerig archeologisch onderzoek gedaan. Op de locatie verrijzen twee hotels met het Breeam-label Good en zes woningen. Het totale vloeroppervlak is 9.000 m2 bvo. De hotels zijn gericht op verschillende doelgroepen.

Een van de hotels wordt een viersterrenhotel met 105 kamers onder het merk Hilton Garden Inn. Dit hotel zal worden geëxploiteerd door het Amsterdamse WIN Hotels. Het andere hotel krijgt 132 kamers en zal in eigendom worden geëxploiteerd door Motel One, dat onlangs zijn eerste Nederlandse hotel opende tegenover de RAI. De oplevering van de bouw is einde 2017.

Reageer op dit artikel