nieuws

Bouwstart kunstwerk Nowadays

regios

De eerste steen van het kunstwerk Amsterdam Oersoep wordt op vrijdag 15 april gelegd in de Beurspassage in Amsterdam. Het kunstproject is onderdeel van de winkelontwikkeling Nowadays.

Het kunstwerk omvat onder andere 450 m2 Italiaans glasmozaïek. De kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam (bekend van de plafondafbeelding Horn of Plenty in de Markthal Rotterdam) en Hans van Bentem hebben Amsterdam Oersoep ontworpen.  Het is ode aan de Amsterdamse grachten.

De afgelopen jaren transformeerden institutioneel belegger/eigenaar Bouwinvest en ontwikkelaar Top Vastgoed de verouderde panden aan de Amsterdamse Nieuwendijk 196 en Damrak 70 en 80 naar winkels voor Zara, JD Sports en C&A en eind dit jaar Primark. In totaal omvat het project 27.500 m2. De oplevering van Nowadays, met als sluitstuk de opening  van de Beurspassage, vindt plaats in het najaar van 2016. Hiermee zet Bouwinvest de laatste stap in een van de grootste Nederlandse binnenstedelijke winkelherontwikkelingen van de afgelopen jaren. 

 

Reageer op dit artikel