nieuws

Bouwstart eerste wooneiland Houthaven Amsterdam

regios

Vorm en BPD zijn de bouw van 88 koopappartementen op het zogeheten Memel-eiland in de Amsterdamse Houthavens begonnen. Op het Narva-eiland komen nog eens 83 koopappartementen.

De bouwstart werd verricht door wethouder Ruimtelijke Ordening Eric van der Burg. Vorm en BPD hebben de vorig jaar door Amsterdam uitgeschreven tender voor de twee grondposities gewonnen. Op het Narva-eiland ontwikkelen ze 83 koopappartementen in twee hoogwaardige, klimaatneutrale gebouwen. Op het Memel-eiland wordt een appartementencomplex gerealiseerd met 88 appartementen en penthouses.

De appartementen, ontworpen door Klunder Architecten en Van Aken Architecten, krijgen een chique uitstraling en worden uitgevoerd in verschillende typologieën. De realisatie is in handen van Vorm. Alle appartementen worden naar verwachting eind 2017 opgeleverd. In totaal krijgen de Houthavens zeven eilanden.

Reageer op dit artikel