nieuws

Bouwstart 75 woningen Veemarkt Utrecht

regios

AM geeft op 19 april het officiële startsein voor de bouw van 75 woningen in het plan Tuinhof op het voormalige Veemarktterrein in Utrecht. In totaal komen er 630 woningen op de Veemarkt.

Dat schrijft AM in een nieuwsbericht. In drie maanden tijd zijn alle 75 woningen verkocht, aldus AM. Naar verwachting vinden de eerste opleveringen plaats in het tweede kwartaal van 2017. Tuinhof wordt een nieuwe woonbuurt in het hart van de wijk Veemarkt in Utrecht-Oost, waar AM 46 eengezinswoningen en 29 appartementen heeft ontwikkeld. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Utrecht.

Op de oude Veemarkt worden in totaal 630 woningen gerealiseerd. Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. Het voormalige veemarktterrein is volgens de gebiedsontwikkelaar een waardevolle en gewilde locatie op fietsafstand van het centrum en het groene buitengebied. Bovendien is Veemarkt ontsloten voor het autoverkeer.

Reageer op dit artikel