nieuws

Batavia Stad breidt met 5.500 m2 uit

regios

De officiële start van de uitbreiding van Batavia Stad Fashion Outlet vond op 14 april plaats. De fashion outlet krijgt er 5.500 m2 winkelruimte bij.

De burgemeester van Lelystad, Margreet Horselenberg, sloeg de eerste paal. De fashion outlet groeit met 5.500 m2, goed voor 45 winkels en een hoogwaardig restaurant. Dit resulteert in een totale verkoopvloeroppervlakte van 31.000 m2. De oplevering staat gepland in april 2017.

De vraag vanuit retailers naar vrije winkelruimten blijft toenemen en ook de omzet en het aantal bezoekers groeit jaarlijks. Eerder al werden de openingstijden van Batavia Stad Fashion Outlet verruimd en daarmee is het centrum alle zaterdagen, zondagen en (nationale) feestdagen van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend.

Sinds begin 2014 is Batavia Stad Fashion Outlet onderdeel van Via Outlets. De belangrijkste investeerders in Via Outlets zijn het Britse REIT Hammerson en APG, de vermogensbeheerder voor Nederlandse pensioenfondsen. Het concern is in beheer van de Europese vermogensbeheerder Meyer Bergman en de Europese outlet centre specialist Value Retail.

Reageer op dit artikel